• Ser podpuszczkowy ser koryciński ser typu korycińskiego, ser wędzony typu korycińskiego

Wytwarzając nasze sery podpuszczkowe typu korycińskiego oraz wędzone używamy składników pochodzących tylko ze środowiska naturalnego. Bo czy jest coś bardziej naturalnego niż pachnące świeże mleko od naszych krów, które całymi dniami pasą się na naszych zielonych pastwiskach, mleko które jest głównym składnikiem naszych swojskich serów?

Dziś umiejętność produkcji takiego sera zachowały jeszcze niektóre gospodynie z okolic Korycina. Wytwarzają go tradycyjną, odwieczną technologią, jedynie proszek z cielęcych żołądków zastąpiony został podpuszczką stosowaną w mleczarstwie. Wejście w użycie lodówek spowodowało , że spożywany jest znacznie wcześniej, bez wielotygodniowego leżakowania. Może być przechowywany długo, zmieniając swój smak wraz z upływem czasu. Jest smaczny i zdrowy . Nie zawiera żadnych konserwantów i polepszaczy. Każdy, nawet od tej samej gospodyni, smakuje inaczej i w zależności od pory roku ma inny kolor.