- 
      Koszyk jest pusty
- 
      x
          Do bezpłatnej dostawy brakuje
          -,--
        
        
          
          Darmowa dostawa!
        
        
        Suma 
        0,00 zł
        
      
            
        Cena uwzględnia rabaty
      
     
					
					0,00 zł
    
    0
  
    - 
      Koszyk jest pusty
- 
      x
          Do bezpłatnej dostawy brakuje
          -,--
        
        
          
          Darmowa dostawa!
        
        
        Suma 
        0,00 zł
        
      
            
        Cena uwzględnia rabaty
      
    - Kategorie
- Szukaj
- 
                Wędzonki wędzone na zimno, wędliny wędzone na zimno, wędzonki litewskie
Na zimno wędzi się w dymie o temperaturze nie przekraczającej 30° C. Właściwie dym powinien lekko się snuć wokoło mięsa. Czas trwania wędzenia zimnego - od kilkunastu godzin w przypadku kiełbas, do kilku dni, a nawet tygodni w przypadku szynek. Otrzymuje się produkt trwały, nadający się do przechowywania przez kilka miesięcy.
 
               
                   
               
                   
               
                   
               
                   
               
                   
               
                   
               
                   
               
                   
               
                   
               
                   
               
                   
              